Старши треньорът на „Дунав 8806“ и селекционер на женския национален отбор Георги Божков ще се изправи пред идния сезон пред две европейски бариери - участие на клубния му тим в турнира Еврокъп и на държавния състав в квалификациите за европейско първенство. Ето какво каза той вчера за читателите на „Утро“.

- Г-н Божков, какво мислите за жребия на „Дунав 8806“?
- Групата ни можеше и да е по-лека, не жребият няма как да се върне назад. Ще се опитаме да играем равностоен баскетбол и да зарадваме феновете си. 
- Ще съхраните ли ядрото от български състезателки?
- Едни ще останат, други може и да си тръгнат.
- На какъв етап е селекцията?
- Продължавам да подреждам идеите си. Вече имаме подписани договори с някои баскетболистки, но не искам да казвам имена. 
- Значи нищо конкретно?
- Единственото конкретно на този етап е, че първата ни тренировка ще бъде на 1 септември.  
- Кога ще обявите разширения състав на националния отбор?
- Твърде рано е. Лошото е, че няма да имаме почти никаква възможност за вътрешна подготовка. Първенствата ще бъдат прекратени временно на 15 ноември, а на 21 ноември вече ще трябва да играем като гости на Русия. Получава се нещо като при програмата във футбола и цялото време за вътрешна подготовка ще са някакви 5 дни. 
- Има ли някакъв шанс следващата евроквалификация да е в Русе?
- Тъкмо сега излизам от федерацията. Нейното ръководство е разговаряло с мениджърите на „Арена Русе“, като се е стигнало до принципна договорка мачът с Гърция на 25 ноември да е пред русенските фенове в новата зала. Сигурен съм, че всички ще чакат с интерес този мач и че атмосферата ще е фантастична.