В днешния горещ ден най-топло до 15 ч. беше в Сандански, Видин, Ново село, Кнежа, Русе, Силистра, Добрич, Шумен. В тези градове температурите са около 34-35 градуса, предаде репортер на БГНЕС.

Като цяло в Западна, Централна, Южна и Северна България преобладават температури от 30 до 33 градуса, само в Източна България, по Черноморието е малко по-хладно с температури от 26 до 28 градуса. За днешния ден няма обявен код от НИМХ, но за утре е обявен жълт код за почти цялата страна заради високите температури, само в Източна България кодът за утре е зелен.

Горещата вълна над Западна Европа от вчера е над нашата страна. Днес за половината от Балканския полуостров са обявени различни кодове за опасно време. В Източна Сърбия по границата й с България е обявен червен код за много високи температури и горещо време, също червен код е обявен за Северозападна Сърбия. Червен код е обявен и за части от Хърватия, Словения, Словакия, както и за цялата територия на Унгария. Оранжев код за високи температури е обявен за Черна гора, Босна и Херцеговина, а жълт код за по-голямата част от Румъния. Горещата вълна продължава да се приближава към нашата страна, утре температурите и у нас ще бъдат по-високи от днешните.