Григор Димитров взе важно решение за кариерата си. Първата ни ракета обяви, че се разделя с треньора си Роджър Рашийд. Григор съобщи новината в личния си профил в една от социалните мрежи.

"След дълго мислене реших да сложа край на работните ми отношения с Роджър. Заедно постигнахме много и аз му желая всичко най-добро. Искам да му благодаря за здравата работа и подкрепата, които ми оказваше през последните две години", написа в профила си Григор Димитров.


Припомняме, че австралиецът Роджър Рашийд започна да тренира Гришо в началото на октомври 2013 година. В края на месеца българинът вече завоюва своята първа титла от турнирите ATP, след което добави още три във визитката си. Под ръководството на Рашийд нашето момче стигна 1/2-финал на "Уимбълдън" миналата година. От началото на 2015-а обаче формата на Димитров спадна значително. В някои от турнирите Рашийд дори не беше до хасковлията и все по-упорито се твърдеше, че пътищата на двамата много скоро ще се разделят. От около половин година доста специалисти предричаха раздялата, като добавяха, че ако Григор иска да пробие до Топ 5, а и по-напред, трябва да потърси друг специалист.

Освен това и Мария Шарапова съветваше гаджето си да зареже Рашийд, ако иска да постигне повече от това, което е направил до момента.