На 100 от общо 240 спирки в Русе ще бъдат поставени светещи електронни табла, които ще известяват времето до пристигане на следващия автобус, каза зам.-кметът Димитър Наков по време на обсъждането на наредбата за реда и условията за превоз на пътници и багаж с обществения транспорт на територията на община Русе на вчерашната комисия по култура.
Първата метална конструкция, свързана към ел.захранването, но без LED дисплей дори вече е монтирана показно на спирката на „Оборище“ в посока Симовата мелница. Дизайнът на безконтактните електронни карти, които ще се ползват в градския транспорт, след като се въведе системата за електронно таксуване на пътниците, е одобрен и те вече са готови, посочи още зам.-кметът. Видът на новите хартиени билети също е готов, като те ще имат уникален баркод, който ще позволява след стигане до крайната спирка билетът да се нулира. Наков каза, че по проекта има отпуснати средства за безплатни карти, като уточни че става въпрос само за пластиките. 
За да заработи електронната система, първо трябва да се оборудва центърът за управление на трафика, обясни зам-кметът, като допълни, че цялата апаратура вече е доставена. Ще се изработи тестова система, през която ще минават банковите транзакции при електронните карти и билетите, за да имаме пълен контрол, каза още той. По думите му до ноември всичко трябва да бъде тествано, като до 5-6 месеца след като заработи системата, новата наредба ще може да се прецизира. 
На спирката на гробището в Басарбово задължително трябва да има електронно табло, защото в студ и жега там е ад, каза д-р Теодора Константинова. Наков обаче подчерта, че това ще бъде заложено изцяло за сметка на Общината, тъй като условие по проекта е таблата да са само в урбанизирана територия.