Вменяем ли е Пламен Петров, който навръх Великден миналата година преби до смърт с ритници 7-годишната си дъщеря Пламена и ще бъде ли наказан за бруталното посегателство върху детето си? Това предстои да стане ясно след повече от два месеца, тъй като делото срещу бащата-убиец бе отложено за 14 септември. 
Преди месец на Пламен бе назначена повторна тройна съдебно-психологична и психиатрична експертиза, но се оказа, че тя не може да приключи в предварително зададения срок. Нейното изготвяне бе удължено до 16 юли, но тъй като част от петчленния съдебен състав е в продължителен отпуск от 15 юли до края на август, магистратите сметнаха, че делото трябва да продължи наесен.
Петров е под наблюдение в болницата в затвора в Ловеч и вчера не бе докаран в Русенския окръжен съд. Адвокатът му Славчо Славчев представи документ, че мъжът не е ходил в казарма, тъй като още от млад страдал от лека умствена недостатъчност. Предполага се, че това е едно от оръжията, с които защитникът ще продължи да отстоява тезата, че Пламен не е добре психически и не знае какво прави, както и че изобщо не е искал да наранява тежко дъщеря си, а я е убил по непредпазливост.
Убиецът на детето си бе осъден през януари от Русенския окръжен съд на 16 години затвор. Втората инстанция във Велико Търново обаче откри процесуални нарушения и върна делото за повторно разглеждане от нулата. Подсъдима за трагичния инцидент е и втората му съпруга Емилия с обвинение, че не се е притекла на помощ на Пламена докато баща й я е пребивал зверски.