„Централната улица „Зайчар“ втора година е в дупки, пропадане и неправилно поставен, може да се каже дори „паркиран“ контейнер. Въпреки станалите три катастрофи и възможностите да бъде преместен на отсрещния тротоар, това не е направено“, сигнализираха „Утро“ недоволни граждани.
Хората се оплакват, че преминаването по иначе централната двупосочна улица е кошмарно. Не помагат дори знаците, които забраняват паркирането, тъй като и от двете страни улицата е осеяна със спрени коли. А най-редовен нарушител на забраната е контейнер, поставен на самото платно на кръстовището, който рязко намалява видимостта и увеличава риска от инциденти. 
Гражданите обясняват, че нямат нищо против да се полагат грижи за лустросването на булеварди, пешеходни зони и площади, които обикновено събират основния поток от хора. Но това да не е за сметка на също толкова централните, но по-малки пресечни улици, които са обречени на саморазпад.
Оказва се, че проблемът с неправилно паркираните контейнери не е на едно място. Феноменът се забелязва и в пресечната на новоремонтирания бул.“Тутракан“ ул.“Арчар“.