Як бой за разчистване на сметки между младежи приключил не само с тежки травми на двете жертви, но и с отарашването им.
За един от основните инициатори на отмъщението е сочен неведнъж осъжданият Махмуд М., който лежи в ареста за бойната си активност. Той, заедно с още няколко авери, между които и непълнолетни, решили да се екипират с маски и внезапно да нападнат неприятелите си. Скрили си лицата, спрели колата на враговете си насред пътя, измъкнали двамата мъже от нея и започнали яростно да ги налагат. После им отмъкнали телефоните. 
Според адвоката на Махмуд младежът е бил единственият, който е бил без маска и не си е крил лицето. Причината - не е бил никого, а откраднатият телефон случайно се оказал у него. Защитникът заяви и че момчето е задържано незаконно и това трябва да се поправи, като бъде пуснато под домашен арест. Останалите съучастници го намесили, за да прехвърлят вината върху него.
Прокуратурата обаче подчерта, че две от осъжданията на младия мъж са за побой и нанасяне на телесни повреди и заяви, че заради високата му обществена опасност трябва да стои задържан в ареста.
Това бе и мнението на съда, който окончателно остави младежа под ключ и му забрани в рамките на 1 месец да обжалва мярката си за неотклонение.