Кой е 30-годишният двуметров татуиран тенисист с пиърсинг на езика и коса, неподстригвана от 19 години и сплетена на расти, който предизвика сензация на Уимбълдън? Вчера 102-рият в световната ранглистаДъстин Браун, изненадващо за всички, отстрани още във втория кръг двукратния шампион на турнира с общо 66 титли, 14 от които от Големия шлем, Рафаел Надал.

Дъстин Браун е роден в Западна Германия на 8 декември 1984 г. Майка му Инге е германка, а баща му Лирой - от Ямайка, където Дъстин се мести през 1996 г. Докато расте в Германия, Дъстин играе хандбал, футбол, тренира също джудо и тенис. Когато е 8-годишен решава, че иска да играе само тенис и продължава да тренира този спорт и когато с родителите му се преместват в Ямайка.

Дъстин влиза в професионалния тенис през 2002 г., но тъй като не получава финансова подкрепа от федерацията по тенис в Ямайка, две години по-късно родителите му купуват кемпер "Фолксваген", с който да пътува из Европа за участията си в турнирите. Отнема му шест години да спечели парите и да изплати автомобила. Седмица след последната вноска, през 2010 г., Браун за първи път влиза в Топ 100 на световната ранглиста.

Регистрационната табела на колата - CE DI 100 - е индивидуално избрана от него. "СЕ" сочи към родния му град Целе, "D" - към името му Дъстин, "I" е първата буква от името на майка му Инге, а "100" е за пробива му в Топ 100. През октомври същата 2010 г. той сменя гражданството си с германско.

Предразсъдъци

Предразсъдъците към външния му вид му създават проблеми и като момче, и като мъж в родната му Германия, пише "The Telegraph". Той все още среща трудности, когато реши да влезе в бар или клуб. Той споделя пред "Обзървър": "Да, стоях навън. Имаше много проблеми, когато бях малък - и в училище, и на тенис корта. Преодолях го, но дори и сега може да възникне проблем. Ако си излязъл с един приятел, просто отивате другаде, но ако шест или седем човека не могат да влязат в заведение заради теб и този човек винаги си ти...".

Татуировка

По време на мача си с Надал Дъстин два пъти смени тениската си и така се видя и татуировката на тялото му. Първоначално хората решиха, че тенисистът е татуирал лика на Боб Марли, но впоследствие самият Браун изясни, че това е баща му.

Вижте видеото слючови моменти от мача му с Надал, когото побеждава за втори път на 2 юли 2015 г.