Влошените отношения между затворници, които излежавали заедно присъдите си, продължили и след излизането им на свобода. А след последния им конфликт колата на единия станала на пепел и голи ламарини.
Фаталната свада се разиграла на 17 март, когато затворниците бързо стигнали до размяна на обиди, псувни и юмруци. Познат на единия успял да ги разтърве и двамата тръгнали по живо по здраво към домовете си.
Злопаметният А.П. обаче фиксирал регистрационния номер на колата на врага си и решил да му отмъсти. Към 3 часа през нощта повикал свой познат таксиджия. Минали през бензиностанция, където напълнил две бутилки от по литър и половина с бензин и се отправил с таксито към района на храма „Света Богородица“ до парка. Злосторникът поръчал на таксиметровия шофьор да спре в пресечка по ул.“Доростол“ и да го изчака. В това време отишъл до набелязания „Фолксваген Голф“, поставил двете бутилки върху предните чистачки, запалил ги и се прибрал в квартирата си в кв.“Родина“. 
Към 4 часа собственикът на подпаления фолксваген се събудил и забелязал през прозореца, че стените на отсрещния блок са осветени. Излязъл на терасата и чул шум от трошене на стъкла, след което забелязал човешки силует, които се отдалечавал в посока на бл.“Кристал“. Решил да слезе пред блока и видял, че предната част на автомобила му гори, а през счупеното предно стъкло от купето излизали високи пламъци. Върнал се до дома си и взел пожарогасител, а съпругата му подала сигнал за случилото се на номер 112. 
Още по време на полицейското разследване подпалвачът признал всичко и съжалил за постъпката си. Заради това съдът намали присъдата му и вместо година и половина в затвора, отмъстителят ще трябва да изтърпи една година зад решетките.
Присъдата може да се обжалва.