Футболистите на „Дунав“ ще пътуват днес за Нова Загора, където ще играят третия си контролен мач срещу „Верея“ /Стара Загора/. Двубоят ще започне в 17.30 часа. В първите си две проверки дунавци загубиха като гости с по 2:4 срещу евроучастниците „Берое“ /Стара Загора/ и „Черно море“ /Варна/.   
„Дунав“ и „Верея“ ще бъдат съперници в първенството на „Б“ група. Старозагорският тим завърши на 11-о място в последния шампионат на втория ешелон с актив от 37 точки при странна голова разлика 25:24 в общо 30 мача.
В редиците на русенския отбор няма болни и контузени състезатели. 
Добрата новина е, че договорите на половината футболисти бяха подписани. До вчера вечерта трябваше да бъдат парафирани контрактите и на останалите момчета. 
Селекцията ще приключи през следващата седмица, когато отборът ще бъде подсилен от централен защитник. Той вече е дал съгласието си да играе със синята фланелка. Има вероятност на проби в „Дунав“ да пристигне и втори футболист. 
Според спуснатия от БФС график картотекирането на дунавци за новия сезон трябва да бъде направено на 21 юли. Дотогава всички документи трябва да са в пълна изрядност.