Пет нови премиери се очаква да направи трупата на драматичния театър през новия сезон, съобщиха от ДТ „Сава Огнянов“. Още в началото, до средата на септември публиката ще има удоволствието да види постановъчната версия на известната българска режисьорка Бина Харалампиева на една от вечните пиеси - „Сирано дьо Бержерак“ на Едмон Ростан, написана през далечната 1897 г. Пак през септември се очаква да излезе и премиерата на пиесата „Бяло върху бяло“ на Майя Праматарова, която живее в САЩ. Режисьор на премиерното за цялата страна представление е Венцислав Асенов. 
Друга хубава изненада очаква русенските зрители през октомври - тогава трябва да е готов спектакълът „Дванайсета нощ“ на Уилям Шекспир, по който работи екип на театъра под ръководството на режисьора Петър Денчев. 
Още две премиерни постановки са предвидени за края на ноември и за февруари-март догодина. Това са спектаклите „Колекцията“ от Харолд Пинтър, който е курсова работа на Ивайло Ненов, и „Нещо като дъжд или Валят пари“ на френския драматург Себастиен Тиери, режисьор е Владимир Петков.