Общината ще даде безвъзмездно легла, телевизори, маси, столове и кухненско обзавеждане, станали вече на 10 години, на почивната станция на Математическата гимназия и СОУ „Христо Ботев“ в курортен комплекс „Св.св. Константин и Елена“. Това предложение на общинската администрация предстои да срещне одобрението на съветниците на идната сесия. Мебелите се намират в базата от 2005 г., а балансовата им стойност е близо 11 000 лева. 
Постъпила е докладна от директорите на двете училища Теодор Коцев и Митко Кунчев с искане за прехвърляне на мебелите, които са амортизирани, като най-вероятно ще ги бракуват, за да си купят нови, обясни за „Утро“ зам.-кметът Даниела Шилкова. 
Според договор от 2005 г. между Община Русе и двете училища служителите на общинска администрация ползват база „Просвещение“ на преференциални цени през лятото, като в замяна Общината е предоставила мебелите, които сега директорите на училищата искат да им бъдат дадени безвъзмездно. Към настоящия момент обаче няма общински служители, които да посещават станцията, уточни Шилкова.