Ръководството на клуба по лека атлетика „Локомотив“ ще постави тази събота начало на масови кросове, които ще се провеждат по 4 пъти в месеца. Участие в пробезите от 5000 метра ще могат да вземат русенци от всички възрастови групи. Най-добрите в комплексното подреждане от 4-те кроса в месеца ще получават награди като на истинско голямо първенство. 
Началото тази събота ще бъде дадено от 10 часа със старт от Речна гара до Гребна база и обратно. В челото на колоната ще бъдат състезатели на „Локомотив“ заедно с клубния председател д-р Илия Дамянов. 
Идеята е гражданите да поработят със спорт за своето здраве, да разпуснат сред природата, а и да усетят тръпката от състезателния елемент. Ако пък сред кросистите изпъкнат млади и талантливи бегачи, те ще бъдат поканени за редовни тренировки в „Локомотив“.    
В същото време стана ясно, че звездата на „железничарите“ Денис Димитров ще участва на европейското първенство за младежи и девойки до 23 години в естонската столица Талин. Димитров каза преди повече от седмица, че може да се пребори за титлата на 100 метра или най-малко да се завърне с медал. 
Шампионатът ще се проведе от 9 до 12 юли.