„Изгревът от Азия“, какъвто е преводът на името на автомобилната марка КИА, вече има свой дом под покрива на германския гигант БМВ. Това стана възможно след регистрацията на най-новата фирма в автомобилния бранш - „СИА Кар“, оторизиран дилър на „КИА моторс България“,  дъщерна фирма на южнокорейската автомобилна компания.
В „СИА Кар“ предлагаме пълната гама превозни средства и резервни части от марката КИА, пояснява Радослав Замфиров, управител на шоурума и ръководител продажби. Самият той има близо 10-годишен опит в дистрибуторството, като досега успешно е партнирал на „Мерцедес-Бенц“ в столичния им дилър „Балкан Стар“.
Това е второ представителство на КИА в Русе, но е единственото, което отговаря на стандартите на производителя за качествена продажба и сервиз. При нас всичко е в един комплекс, който включва продажби, сервиз, гаранционно поддържане и тенекеджийно-бояджиен комплекс по стандартите на БМВ, уточнява Замфиров.
В автосалона на бул.“Трети март“ 56 разполагат с моделите „Сийд“, „Каренс“, „Спортидж“, „Рио“ и „Венга“, като тестови ще бъдат „Рио“ и „Спортидж“.
Клиентите и любопитните фенове на новите модели ще могат да разполагат с автомобил за пробно шофиране по време на цял уикенд, за да усетят наистина комфорта и екстрите, които предлага КИА, казва Радослав Замфиров. Макар че първият продаден автомобил е от модела „Спортидж“ - елегантният градски джип, специалистите от бранша са удивени от оборудването на малкия градски „Рио“. Той глези пътниците си с такива екстри, с каквито разполагат само автомобилите от висшите класове на традиционните европейски марки, казва Замфиров.
Седемгодишната гаранция на всички автомобили на марката пък е допълнителното изкушение за клиентите, които държат колата да служи на тях, а не обратното.