Президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов потвърди пред „Утро“, че няма да ревизира намерението си да не се кандидатира за нов мандат по време на общото събрание през март.
„Всяко начало има и край!“, каза лаконично човекът, който ръководи най-авторитетния български спорт в продължение на 16 години.
Олимпийският и седемкратен световен шампион не пожела да конкретизира мотивите си за напускане на президентския пост и в характерния си немногословен стил добави само: „Така ще имам повече време да помагам на борбата по нашия край!“
И верен на стила си наистина да бъде съпричастен към делата на клуба в родния си град, каза, че ще пристигне в Русе на 8-9 март, когато „Юнак“ ще бъде домакин на международния турнир за кадети „Русенски легенди“.  
Йорданов е сред високите гости, които получиха специална покана да проследят на живо започналите вчера в Олимпийския център на Колорадо Спрингс схватки от международния турнир „Дейвид Шулц“.
Както писа „Утро“, участие в този турнир ще вземе възпитаничката на русенската школа Тайбе Юсеин.
Бившият преподавател пък в русенското спортно училище Теодоси Димитров, който живее в САЩ от десетина години, ще бъде един от съдиите на „Дейвид Шулц“.