Част от практическите занятия в Електрофакултета на Русенския университет ще се провеждат в най-новата и модерна лаборатория във висшето училище. Тя бе открита официално вчера, а средствата за оборудването са предоставени от проекта за актуализиране на учебните програми съвместно със специалисти от реалния бизнес.
Лентата на новата лаборатория прерязаха ректорът на университета проф. Христо Белоев и деканът на най-големия факултет доц.Валентин Стоянов. На церемонията присъстваха Асен Даскалов от „Щайнерелектроник“,  Стефан Йорданов, управител на „Дан Електроник“, Росен Велев от „Дартек“ и Светлана Стефанова, изпълнителен директор на „Джи ел си“ - всички те партньори на преподавателите в преработването на учебниците и практическите занятия на студентите.
Новата лаборатория разполага с 16 работни места, инсталирани са най-модерни компютърни системи и специализиран софтуер. Залата е оборудвана с  мултимедиен проектор и интерактивна електронна дъска.
По актуализираните програми ще се обучават 896 студенти от специалностите „Компютърни системи и технологии“, „Телекомуникационни системи“, „Компютърно управление и автоматизация“, „Електроника“ и „Електроенергетика и електрообзавеждане“.