12 868 лева над планираното са собствените приходи, които са осигурили от спонсори и по проекти организаторите на международния фестивал „Мартенски музикални дни“ за тазгодишното 55-о издание. Това сочи отчетът на фестивала, който ще бъде разгледан и гласуван на предстоящото заседание на Общинския съвет. Делът на собствените приходи достига рекордната за последните години стойност от 49,5% от общата рамка на бюджета - резултат, който поставя фестивала сред най-успешните международни музикални практики в страната, се казва в отчета. 
Общо приходите за мащабната културна проява са 377 368 лева, от които общинската субсидия е 190 500 лева, а от Министерството на културата са постъпили 40 хиляди лева. От билети са влезли 38 821 лева, което е с 21 на сто повече от предвиденото. От спонсорство и реклама са получени 57 113 лева, което надвишава очакваните 55 700 лева. От проекти и дарения също сумата е по-голяма от предвидената в плана - 46 434 лева вместо 41 800 лв. На фона на тези показатели и оставащият за следващото издание на ММД остатък от около 12 хиляди лева фактът, че разходната част в отчета показва около 2 хиляди лева повече от заложеното, дадени за хонорари, настаняване и трансфери на гостуващите артисти, не звучи притеснително. 
Още повече, че всички, които се докоснаха до омагьосващите музикални празници, разнасящи славата на Русе далеч зад пределите на страната, все още са под впечатлението на високия артистичен стандарт, изключителното разнообразие в жанровете и стиловете, невероятния букет гостуващи артисти, много от които за първи път свирят в България. Своя дебют на българска сцена направиха френският джаз цигулар Дидие Локууд, легендарният магьосник на бароковата музика Жорди Савал, изпълнителят на клавесин Пиер Антай, испанският китарист Хавиер Диас-Латоре, Румънският национален оркестър, както и един от най-търсените баритони в света Матиас Гьорне. Премиерните изпълнения на оперите „Катерина Измайлова“ на Шостакович и „Омагьосаният“ на Божидар Спасов, както и най-новата творба на композитора Йордан Дафов привлякоха вниманието на ценителите и критиката. А особено впечатляващ бе новият момент във фестивала - „Мартенски музикални дни Джуниър“, който доближи изкуството до най-младата публика. Запомнящо се присъствие имаха и Фестивалният оркестър с възпитаници на Училището по изкуствата, дошли от различни краища на света за откриването на фестивала, гостуванията на феноменалния виолист Юрий Башмет и „Кремерата Балтика“, както и много други събития от богатия афиш на двуседмичния музикален празник.