Много разминавания и несъответствия откри адвокатът на задържания Айхан А. по делото срещу клиента си. Затова защитникът заяви в съдебна зала, че процесът срещу мъжа бил нагласен.
Айхан беше задържан на 21 декември 2014 година заради опит за изнасилване на Анета Т. пред дискотека в Смирненски. От тогава мъжът е в ареста, а по негови думи задържането е оказало много тежки последствия върху физическото и психическото му състояние. Освен това детето му и семейството му страдали, а от 10-те служители във фирмата му за гранитни и мраморни изделия останали само трима. Близките на Айхан пък били притеснявани в дома му от непознати хора.
Според защитата и арестанта Анета действала по предварително уговорен план за инсцениране на опит за изнасилване с една-единствена цел - извличане на пари и изнудване на мъже.
Прокуратурата обаче сметна, че мястото на четири пъти съдения за кражба и веднъж за нанасяне на телесна поврема мъж е в ареста, тъй като ако бъде пуснат, може да се укрие или да извърши друго престъпление. Доказателство за това е фактът, че е задържан за престъпление в изпитателния срок на предишното си осъждане.
По време на предходно дело за мярката му за неотклонение като доказателство за примерната му личност бе представена писмена характеристика от кмета на Смирненски. И тогавашните, и сегашните данни, изнесени от адвокатът му обаче, не успяха да отърват Айхан от ареста и съдът сметна, че той трябва да чака под стража решението на съда ила или няма вина. Решението е окончателно.