Пияни баща и син не успяха да се отърват от присъди след потресаващото си поведение в кръчма. Окръжният съд окончателно потвърди по 1 година условно наказание с 3 години изпитатален срок на двамата скандалджии.
Историята е от 16 март миналата година, когато почерпените мъже отишли да си допият във винарна „Локомотив“. Още с влизането си започнали да се държат грубо със сервитьорите, викали сякаш заведението е тяхно и изобщо не се съобразявали с останалите клиенти.
Докато келнерките им вземали поръчките, бащата и синът ги обсипвали с цветни епитети и обиди, а когато след серия оплаквания хулиганите били помолени да се държат прилично, лавината от грубости се засилила.
И тъй като персоналът в заведението нямал сили да се справи с безпардонните мъже, на помощ била извикана полицията. Два полицейски патрула с четирима униформени отишли на място и също изпитали демонстративната словесна агресия на компанията. Освен псувни и обиди полицаите чули заплахи за уволнение и им било припомнено, че трябвало да стоят мирно, без да притесняват хората докато ядат и пият, тъй като те им плащали заплатите.
В крайна сметка бащата и синът били изведени от кръчмата, но след около половин час решили да се върнат обратно. Тъй като заведението щяло да затваря двамата не били пуснати и в знак на отмъщение започнали да удрят по вратата и прозорците, да хвърлят клони и да псуват с нови сили персонала. Заради поредната доза агресия отново била повикана полиция и се отзовали същите униформени. В това време пияният син уж си тръгнал, но по-късно бил открит на около 50 метра от винарната заспал да земята. Баща му обаче не се давал и посрещнал униформените с обиди и псувни, заради което белезниците щракнали на ръцете му и набързо се озовал във Второ районно. Заспалият син пък бил събуден от полицаи и последвал баща си. След като били задържани, арогантните купонджии били проверени за алкохол. Тестът показал, че бащата е с 1.93 промила, а синът му води с 2.24.
Пред съда двамата не отрекоха част от действията си във въпросната нощ, но се оплакаха, че полицаите имали подчертано негативно отношение към тях и безпричинно настоявали да напуснат винарната, а впоследствие дори ги задържали. 
Думите им не хванаха вяра и условните им присъди бяхапотвърдени. Магистратите посочиха още, че бащата и синът трябва да платят по 1500 лева обезщетение на всеки от четиримата полицаи, към които са се държали крайно грубо и цинично. Решението е окончателно.