Лична акция за предотвратяване на инциденти подхвана една от пострадалите от люлеещи се плочки в центъра. Пред няколко седмици жената се спънала в пропадналия тротоар на „Княжеска“ 45 и се стополила на земята. Консултанти в търговските обекти в района обясняват, че това далеч не е първия инцидент, на който стават свидетели. И жената решила да изпълни гражданския си дълг, предотвратявайки други невинни жертви на опасното място.
С червен спрей дамата е сигнализирала за опасността, която виси пред пешеходците и е обозначили със стрелки калпавия участък. Написала е и „НЕ“ като сигнал да не се преминава оттам. Първо го оградила с червен тебешир, но след като дъждът го измил, решила да действа с по-издръжливи материали.
Още след нейното падане от общината се ангажираха да вземат мерки като посочиха, че инфраструктурата в града е тотално амортизирана и този тротоар е най-малко на 40 години. Заради лошо поддържаните тротоари общината неведнъж е съдена от пострадали граждани и е платила хиляди левове обезщетения.