Последни довършителни дейности - инсталация на акустично оборудване и поставяне на телескопични трибуни и седалки, текат броени дни преди официалното откриване на „Арена Русе“.  Залата е най-модерното, функционално и бизнес ориентирано съоръжение за международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития в България. Тя разполага с 5100 места, като при нужда в употреба може да влезе и теренът и да бъдат осигурени допълнително още 2400 места. Доставени са френски мобилни телескопични трибуни, както и единствените в България 5100 немски седалки. Те са със сертификат за горимост и осигуряват оптимален комфорт на всеки посетител. Специалните гости в седемте луксозни ВИП ложи пък ще се разполагат върху премиум седалки, каквито е имало на световните първенства в Германия и Бразилия, както и на предстоящото в Русия. 
„Арена Русе“ е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, които заедно с амфитеатралния дизайн гарантират винаги безупречен и перфектен звук. Вчера беше инсталирано и най-висок клас озвучително оборудване JBL. 
С целодневна развлекателна програма и грандиозен концерт на примата Лили Иванова залата ще бъде открита официално на 23 юли. Само седмица след това, на 30 юли, там ще се играе балетният шедьовър „Зорба Гъркът“. На 4 октомври жителите и гостите на града ще се насладят на най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - Lord of the Dance: Dangerous Games, на 4 декември ще гостува националният балет на Грузия „Сухишвили“, а на 20 декември е концертът на Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения. Билети и информация за събитията в „Арена Русе“ може да откриете на сайта www.arenaruse.bg и в партньорската мрежа на Eventim.bg.