Хитрият рецидивист Наско А., от чиито номера пострадаха не един и двама наивни пенсионери, но и млади хора, прибегна до номера, че е невменяем и заради това не може да носи наказателна отговорност за престъпленията си.
Този трик измамникът-рецидивист, който за половин година натрупа над 5 идентични присъди, приложи по обвинението, че е преметнал двама тираджии. През декември 2013 и началото на януари 2014 година Наско заговорил шофьорите в района на Дунав мост, като се представил за техен колега. Убедително обяснил на единия, че е закъсал за пари и му поискал назаем. Тираджията му влязъл в положението, тъй като чул уверения, че колегата трябва да си плати паркинга с исканите пари и веднага след това ще му се издължи. Така изгорял с 40 лева. Другият мъж пък попаднал в капана на Наско, след като склонил да му уедри дребни банкноти в размер на 100 евро. Човекът му дал едрите пари, но така и не получил в замяна обещаните дребни.
Хитрият Наско тръгнал да бяга със „заработката“, но единият от шофьорите се усетил, че е извозен и успял да спре колата, с която измамникът мислил да отпраши.
За тези си престъпления рецидивистът получи 4 години строг затвор на първа инстанция. Реши обаче да обжалва присъдата си като изтъкна, че бил невменяем и не знаел какво върши. На този финт магистратите на втора инстанция отговориха с позоваване на направената му експертиза, според която Наско страда от лека умствена изостаналост. Състоянието му обаче не е нито недоразвитост, нито психично заболяване, което може да засегне вменяемостта му. Затова окончателно потвърдиха четирите му години зад решетките.
Наско стана известен с влизането под кожата на пенсионери с възхищението към техните бижута. Той често спираше възрастни хора и лицемерно обясняваше колко са красиви пръстените им, след което свенливо молеше да ги види отблизо, защото иска да поръча нещо подобно за себе си или за приятелката си - според случая. В момента, в който пенсионерите се връзваха на номера и доверчиво сваляха златните накити, Наско духваше с плячката в неизвестна посока.