С шест мастърбокса цигари без бандерол е заловен на Дунав мост румънски шофьор на микробус с пътници от Атина за Букурещ.
В неделя през нощта на митническия пункт пристигнал пътнически микробус „Рено“ с румънски туристи. При проверка в товарното помещение са открити четири големи сака с 3000 кутии цигари „777“ и „R.G.D.“ с неясен произход. Никой от пътниците не признал, че стоката е негова, а водачът Л.П., на 37 г., казал, че неизвестен мъж в Атина му дал четирите сака с молба да ги превози до Букурещ, където ще го чака получателят им.
На място е извикана група от експерти и разследващ митнически инспектор, които подложили водача на разпит. Тогава Л.П. признал, че цигарите са негови. Стоката е конфискувана, срещу него е заведено досъдебно производство.
Общо 3 досъдебни производства са образувани от митницата за последните 5 дни за намерени още над 6 бака контрабандни цигари. Кутиите били укрити в кухините на вратите и в хладилни чанти на камиони, чиито водачи твърдели, че са за лична употреба. Последният задържан в края на миналата седмица шофьор е спипан с 1500 кутии, които уж той щял да пуши. Митничарите го накарали да запали една цигара и веднага станало ясно, че мъжът е непушач.