Русенският бизнесмен Камен Георгиев и бившият варненски общинар и кандидат-депутат от „България без цензура“ Ивайло Костов са твърде леко наказани за участието си в рекетьорската схема срещу собственика на веригата магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров. Заради явно несправедливите им присъди Върховният касационен съд върна делото на втора инстанция във великотърновския Апелативен съд с указания да им бъдат наложени ефективни наказания.
Костов, Георгиев и още четирима подсъдими бяха обвинени, че са изнудвали бизнесмена Петров първоначално за 200 000 лева, а след това за още 60 000 евро. В противен случай го грозял арест и разследване от прокуратурата. Рекетьорите дори инсценирали телефонните разговори с прокурори от Варна, както и полицейска акция с цел да го стреснат и убедят какво го чака.
Върховните съдии бяха категорични, че спрямо Георгиев и Костов няма как да се приложи условно осъждане, нито пък наказанията им да се определят под минималните, които законът предвижда. Докато две инстанции преди това решиха точно обратното. Окръжният съд в Русе и Апелативният съд във Велико Търново осъдиха Костов на 3 години условно с 5 години изпитателен срок, конфискация на 1/4 имущество във варненско село, както и 1/4 от поземлен имот във Виница. Бившият общинар бе глобен и с 6000 лева. Георгиев пък получи присъда от 3 години условно и 5 години изпитателен срок, конфискуване на 1/4 от имуществото му и 5000 лева глоба.
По-интересното е, че Върховният съд сметна, че не само Костов и Георгиев заслужават да влязат в затвора. Според последната инстанция ефективни трябва да са присъдите и на помагачите Георги Нейчев и Илиян Богданов. Това становище поддържаше и Русенската окръжна прокуратура, която още отначало поиска четири ефективни наказания. Тъй като обаче Апелативната прокуратура във Велико Търново не е оспорила присъдите на двамата помагачи пред Върховния касационен съд и не е настояла за затвор, то последната инстанция заяви, че няма как нито да увеличи, нито да намали техните присъди.
Ивайло Костов, популярният екстрасенс Божидар Караджов, Камен Георгиев, Десислава Иванова, Георги Нейчев и Илиян Богданов бяха признати за виновни, че през февруари 2012 година са измамили Петров и са го ощетили с 200 000 лева. Няколко седмици по-късно му поискали и 60 000 евро, в противен случай щели да създадат проблеми на дъщеря му като й подхвърлят наркотици.
Идеята за рекет на собственика на магазини за бебешки стоки се родила година след като Десислава и Камен се запознали с неговото семейство и започнали да общуват. Паралелно бившата двойка и настоящи подсъдими поддържала приятелски контакти с екстрасенса Божидар Караджов, на когото споделили за добре подплатения във финансово отношение бизнесмен. Разказали как търговецът бил глобен от данъчните със солидните 200 000 лева и си платил санкцията. Така Десислава, Камен и Божидар решили също да изцедят плащащия Петров, като в схемата бил включен Костов.
Ролите били планирани и разпределени, като бившият общинар изиграл лошият и измислен прокурор от Варна Георги Василев, който трябвало да съобщи на Петров, че срещу него започва дело за пране на пари. Екстрасенсът Караджов пък се представял за бившия окръжен прокурор на Варна Лъчезар Добрилов, който можел да отърве бизнесмена от тежките обвинения, въпреки че от години бил покойник. Младежите Нейчев и Богданов пък трябвало да наемат кола с буркан и да я нагласят да изглежда като полицейска. С нея трябвало да посрещнат „погазилия закона“ Петров и да го стреснат.
Първоначално планът на шайката бил да оскубят 200 000 евро, но после решили сумата да се намали наполовина и му поискали 200 000 лева. Човекът си платил, а Ивайло, Камен, Божидар и Десислава си разделили по около 67 000 лева. Бързото и безпроблемно облажаване обаче им се усладило и „прокурорът“ поискал още 60 000 евро за замазване на очите на комисията за отнемане на незаконно имущество. Тогава на Петров му писнало и започнал да отлага изплащането на парите. За да го мотивират, мнимите разследващи започнали да му подхвърлят информация, че познават дъщеря му, че знаят, че тя пуши трева и може да й подхвърлят наркотици. Дори изпратили на момичето SMS със зле прикритата заплаха, че се задава силен дъжд, а тя се разхожда без чадър.
Костов е изиграл водеща роля при извършване на измамата и изнудването - участвал е при изработване на плана за действие, представил се е за прокурора Василев, убеждавал е, че предстои Петров да бъде привлечен към наказателна отговорност, отчете ВКС. Освен това бившият общинар е бил автор и на идеята за включването на Богданов и Нейчев в ролята на мними полицаи, съчинил е заедно с екстрасенса Караджов заплашителното съобщение, изпратено на мобилния телефон на дъщерята на изнудвания Петров. 
Богданов и Нейчев са изиграли ролята на полицаи, спрели автомобила, в който се е возело семейство Петрови и инсценирали обиск на играещата на двата фронта Десислава Иванова. До този момент рекетираният се колебаел дали да се ползва от „услугите“ на семейните си приятели Иванова и Георгиев, но от този момент нататък е решил да си уреди проблемите с правораздаването, като се възползва от предложената му помощ. Проведената пред него „полицейска акция“ е спомогнала и да бъде затвърдено убеждението, че го грози опасност, за елиминирането на която е необходимо да плати съответна сума. 
Върховните съдии зачеркнаха твърдението на адвокатите на Богданов и Нейчев, че двамата младежи не знаели в какво се забъркват. Тяхната теза бе, че не са сторили нищо умишлено, а били вкарани в схемата без да имат подробности за какво става въпрос.
Те са знаели за проблемите на Петрови и за това, че ще бъдат „решени“ срещу заплащане. Професионално са изиграли ролята си при „убеждаване“, че грозящата ги опасност е реална. „Съдействали“ са и при получаване на сумата, предмет на изнудването, като са проследили движението на автомобила на рекетирания, наблюдавали са пътната обстановка за евентуална поява на полиция и са поддържали връзка със съучастниците си. Нейчев е имал задачата да представлява прокурора Добрилов, от чието име е получил пакета с 3000 евро, аргументира се ВКС и отхвърли искането им да бъдат оправдани.
С решението си Върховният съд прати за ново разглеждане от друг състав на Апелативния съд във Велико Търново присъдите на част от подсъдимите и предстои те да се сдобият с нови наказания.
Най-леко покрай съдебния казус се размина популярният от редица женски тв предавания екстрасенс и бивш кандидат за общински съветник в Русе Божидар Караджов - с 2 години условно и 5 години изпитателен срок. Той ще трябва да се раздели с 1/6 от пежото си и 1/6 от дворно място във Варна, както и да плати 5000 лева глоба. Заради здравословните си проблеми и пълното съдействие, което е оказал на разследването, той получи намалена присъда. Заедно с него частично вината си призна и Десислава Иванова, която бе наказана с 3 години условно и 5 годишен изпитателен срок и 5000 лева глоба. Помагачите и използвани за актьори в скалъпени сценки Нейчев и Богданов бяха наказани с 2 години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, както и по 5000 лева глоба.