Състезателите на СБК „Русе“ ознаменуваха с куп призови места 40-годишнината на своя клуб на международния турнир по бадминтон „Русенско лято“. 
Ето и класирането им: /11 години/ Мария Бояджиева - златен медал на двойки и бронзов на сингъл, Калина Балканска - златен на двойки. /11 години/: Теодор Ковачев - сребърен на двойки и на сингъл, Боян Христов и Ивелин Крумов - бронзов на двойки. 13 години: Цветелина Матеева - златен на сингъл единично, Георги Бояджиев - бронзов на сингъл и бронзов на двойки, Георги Миленков - бронзов на двойки. 15 години: Александра Миленкова и Симона Гърдева - сребърен на двойки, Светослав Горанов - бронзов на сингъл и бронзов на двойки, Александър Георгиев - бронзов на двойки.
В рамките на турнира СКБ „Русе“ награди кмета на Русе Пламен Стоилов и шефа на федерацията проф. д-р Пюзант Касабян за заслугите им за развитието на бадминтона. Федерацията пък отличи с плакети треньорите в клуба Стефан и Росица Христови. 
Почести имаше и за фирмите, помагали на „Русе“ през годините - „Хилтън-Тодор Чубуров“, ЕТ „Страшимир Бърдаров-Саша Импекс - ЕТУ, ЕТ „ЕЛБИ-А-Атанас Милев“, ЕТ „Борджиев-Д.Борджиев“, „Биолика“-В. Иванов, членовете на УС Радосвет Матеев, д-р Пламен Кожухаров и Димитър Миленков, първите бадминтонисти на Русе Пенка и Кънчо Трифонови, Р.Захариева и Йордан Райков.