Ротари клуб Русе-Дунав е на финалната права от бюрократичния път, който трябва да извърви, за да подари на жителите и гостите на града чешмичка в центъра на града срещу Халите.
Това стана ясно от доскорошния президент на клуба Никола Николов по време на церемонията по предаване на управленското място в клуба. Начело на русенската структура застана Любен Пенев, който получи от своя предшественик огърлицата на президента и президентската значка. На Николов пък бе връчен плакет от дистрикт гуверньора на Ротари клуб Иларио Астинов.
След церемонията по предаване на властта клетва положи новият член на клуба Виктор Славов. Едновременно с приемането си той се сдоби и с титлата „Рибар номер 1“, след като спечели надпревара за най-добър улов.
През ноември Ротари клуб Русе-Дунав отпразнува своя 10-и рожден ден. По време на редовните си благотворителни акции клубът подпомага даровити деца и развива спорта сред учениците. Една от последните инициативи на ротарианците направи възможно участието на ученици от Математическата гимназия на състезание в Москва, откъдето тийнейджърите се завърнаха със златни медали и завоювани призови места.