Пореден начин да спечели малко пари без труд се родил в съзнанието на непълнолетен рецидивист по време на игра на футбол в спортен комплекс „Дунав“. 
Докато на 5 ноември 2014 година футболистите били на терена, 5 пъти осъжданият младеж се промъкнал в съблекалнята и им пребъркал дрехите. Натъкнал се на мобилен телефон и го скрил в една от обувките си, като предвидливо извадил СИМ-картата. 
Два дена по-късно изтъргувал плячката на свой познат. Осъжданият 3 пъти другар дал 20 лева за предложения телефон, макар че знаел, че е откраднат и с купуването му и той ще се забърка в престъпление. А впоследствие го заложил за някой лев.
Двамата познайници на правосъдната система седнаха за пореден път на подсъдимата скамейка, макар че телефонът струвал едва 150 лева. Заради тежките си съдебни досиета двамата получиха сурови наказания.
Непълнолетният тийнейджър, който е едва с начално образование, ще трябва да влезе за половин година в поправителен дом. Заради кражбата, извършена в изпитателния срок на предишните му осъждания обаче, младежът ще трябва да удължи престоя си в дома с още 8 месеца.
Другарят му, който получи обвинение за това, че се е сдобил с телефона, придобит чрез престъпление, получи присъда под минималната, която законът предвижда. Въпреки това влизането в затвора не му се размина и той ще прекара половин година зад решетките. Наказанията могат да се обжалват.