Ремарке на ТИР, пътуващ по посока Русе навлезе в част от насрещната лента и удари движещия се срещу него служебен автомобил „Сузуки“. Инцидентът стана на остър завой в района на 9-ия километър на пътя Русе-Бяла. Сигнал за тежката катастрофа е подаден в 7.44 часа в събота.
Вследствие от страничния удар е пострадал сериозно шофьорът. Колата е собственост на Регионалното управление по горите и 44-годишният водач е отивал на работа в Батин. По непотвърдена информация той се грижи за хижата на Горското на едноименния остров срещу селото. Вместо да изпълнява служебните си ангажименти обаче, служителят бе откаран в болницата с опасност за живота. Най-сериозна се оказала травмата на лявата му ръка, която е поела тежестта на удара. Първоначално съществуваше риск тя да бъде ампутирана. Вчера директорът на болницата д-р Иван Стоянов съобщи за „Утро“, че мъжът е контактен, говори и вече няма опасност за живота му. Ръката му се оросява и засега признаците сочат, че ще се възстанови. Пострадалият е настанен в интензивно отделение.
Проверка на ДАИ на мястото на произшествието показала, че шофьорът на камиона „Скания“ е от Силистра и работи за българска фирма. Оказало се обаче, че техническият му преглед е с изтекъл срок. Тепърва предстои обстойно разследване на ситуацията и уточняване на нарушенията. 
По предварителни данни при разрешена скорост 60 км/ч ТИР-ът се е движил с 90 км/ч и за да не блъсне колите пред него, е ударил рязко спирачки, при което ремаркето се занесло и се врязало в колата на Горското. Имало е риск инцидентът да се окаже още по-тежък, тъй като камион, който се е движил зад катастрофиралия ТИР, е превозвал бутилки със сгъстен метан, които при удар могат да експлодират и да нанесат ужасни поражения. Водачът му обаче реагирал бързо и успял да спре навреме, като така предотвратил огромна трагедия.