Пиян нарушител, който не се трогнал от полицейски разпореждания и се съпротивлявал при задържането си, се сдоби не само с присъда, но ще трябва да плати обезщетение за грубостите към единия от униформените.
Случаят е от 23 април тази година, когато трима полицаи отнесли тежки обиди и грозни думи. Чували се и крясъци, че „ще си купят свещи“, а ръката на униформена служителка бира наранена.
За понесеното унижение и накърняване на честта му, единият от служителите в Охранителна полиция заведе дело, с което поиска агресивният мъж да му плати 1500 лева обезщетение. Преди това обаче грубиянът се сдоби и с присъда от 11 месеца условно с 3 години изпитателен срок, след като се призна за виновен за неуважителното и грубо отношение към органите на реда.
По делото за обезщетение 37-годишният нарушител обясни пред съда, че съжалява за случилото се и оправда постъпките си с това, че е бил пиян. Затова поиска да не бъде съден да плаща обезщетение.   
Съдът сметна, че обиденият полицай заслужава 2000 лева компенсация, но тъй като е поискал 1500 лева му присъди претендираното от него обезщетение. Решението може да се обжалва.