54-годишната педиатърка в ДКЦ 1 д-р Анета Пиналева  е с травма на главата и гръдния кош след тежко падане по стръмни скали по време на преход в Пирин. Русенската лекарка е била в планината със съпруга си и приятел на семейството.
Сигнал за инцидента в района на опасната седловина  в северната част на планината Кончето е подаден в събота около 12.30 часа. До нещастието се стигнало, след като д-р Пиналева се подхлъзнала в снежни преспи. 
На място отишли 20 спасители от Банско. След 9 часа в мъгла, дъжд, сняг и вятър те успели да предадат жената на Центъра за спешна помощ в хижа Бъндерица в Разлог.
Русенката е с контузия на главата, счупени ребра и множество наранявания по тялото, разказват спасители от отряда във Фейсбук страницата си.
По-късно лекарката е пренесена към местността Долния казан, където има възможност за кацане на хеликоптер. Въздушната линейка е била единственият вариант за оказване на помощ и транспортиране на тежко пострадала жена. Около 22 часа пострадалата е приета в „Пирогов“. След направените й изследвания е установено, че д-р Пиналева е с мозъчен хематом и фрактура на един прешлен. Тя е контактна, но състоянието й е тежко.