70-годишният Тони Тонев със сигурност ще запомни вчерашния 1 ноември заради ужасната катастрофа, от която по волята на съдбата се отърва само с фрактура на таза.
Инцидентът стана около 11 ч в района на някогашното заведение „Индийската колиба“. В покрилия се с черна слава през годините участък по пътя Русе-Бяла, където идващите от София се спускат по наклон и следва завой, катастрофите са чести и тежки. Точно там реното на Тони Тонев се е унесло от хлъзгавия от дъжда асфалт и започнало да се завърта неуправляемо. Шофьорът на идващия насреща румънски ТИР се опитал да избегне удара  и отклонил камиона, но той също станал жертва на мокрото платно и се спрял чак в канавката. Трети участник с фолксваген, който вижда цялата ситуация и се опитва да спре, пак поради дъжда не успява да убие скоростта и се удря във вече попиляното рено на Тонев.
Екипи на три линейки, полиция, пожарна и Гражданска защита бяха на мястото на инцидента. Шофьорът на румънския ТИР е без наранявания, а другите двама водачи са откарани в болницата в Русе.
Хирургът д-р Камен Валентинов е приел пострадалите и заедно с колегата си ортопед д-р Румен Чуров са поели грижата за 70-годишния пациент. Тони Тонев е настанен в отделение „Ортопедия и травматология“ с фрактура на таза и ще остане там до възстановяването си без опасност за живота.
След удара се изви опашка от автомобили с дължина над 2 километра. Участъкът остана затворен с часове, а движението беше отбито през Иваново и Две могили.