13 свободни места за детегледачки и едно за медицинска сестра са все още свободни след конкурса за персонал в трите центъра за деца с психични увреждания. От общо пет кандидатки за медицински сестри само две са одобрени. През изминалата седмица 117 кандидати са се явили на тридневния конкурс за подбор на персонал. Сред одобрените за всеки дом от семеен тип вече са избрани управител, счетоводител, хигиенист и медицински работници.
Тежките условия на труд плашат кандидатите за работа и дори още по време на интервюто те се отказват от предлаганите им позиции. Недостатък на проекта е липсата на процент за прослужено време, което притеснява медицинските специалисти. Според общинския директор Мариела Личева това ще бъде коригирано. Одобрените кандидати ще бъдат запознати с младежите, които все още живеят в 11-те дома в градовете Берковица, Мездра, Медвен и селата Горски Сеновец, Михалци, Плаков рът, Петрово, Рудник, Васил Друмев, Просторно и Крушаре.
От месец май в трите къщички в Русе почасово ще работи екип от специалисти - логопеди, кинезитерапевти и педагози, които ще помагат на персонала.
Както „Утро“ писа, капацитетът на къщичките е за групи от по 12 деца и младежи с психични заболявания на възраст  от 3 до 26 години. За тях 24 часа ще се грижи персонал от 39 души.