27-годишният Венцислав Йорданов е поредното попълнение в отбора на „Дунав“. Йорданов е ляв защитник, а последно игра за отбора на „Любимец“. Той обаче си тръгна от южняшкия тим заради тежкото финансово положение на клуба. Преди това Йорданов бе за кратко футболист и на „Лудогорец“ /Разград/, но при разградчани обикновено стоеше на пейката. По информация на „Утро“ защитникът няма да минава през проби, а веднага ще получи предложение за подписване на договор.
С привличането на Йорданов старши треньорът Самир Мъстънов реши проблем с една от двете невралгични позиции. Следващата и последната цел в селекцията е да се привлече типичен централен нападател.
По програма „Дунав“ трябва да играе на 1 февруари контрола като гост на „Добруджа“. Изпълнителният директор на добричкия клуб Светослав Петров се обадил вчера по телефона, че се прави всичко възможно за провеждане на проверката.
„Почистваме терена с изкуствено покритие, но ако снегът продължава да вали и в следващите дни, може да се стигне и до провал на мача“, предупредил Петров.
След 1 февруари дунавци ще се спуснат за лагер в Карнобат, където ще останат до 15 февруари. В този период отборът ще изиграе 7 контролни двубоя.
Веднага след Карнобат футболистите от русенския тим ще поемат към Ловеч за проверка срещу отбора на „Литекс“. За провеждането на този мач помолил финансовият директор на ловчанлии Величко Дихонов.
Преди старта на пролетния дял в първенството отборът ще изиграе някой друг контролен мач и в Русе.