Два тира с румънска и молдовска регистрация се сблъскаха челно вчера около 14 часа в ниската част на района около Индийска колиба. Ударът е бил много силен, но за радост не е довел до фатални последици. Румънският водач е получил рана на главата, а колегата му от другия камион е с травма на крака. Предницата на камиона на молдовеца е разрушена и той не може да продължи. Автомобилът е изтеглен на безопасно място, където ще дочака друг камион, на който да се прехвърли товарът му.
През целия ден вчера движението по пътя за Бяла бе интензивно въпреки обилния снеговалеж и силния североизточен вятър, който на моменти достигна 61 км/час. Тировете бяха спирани през час за почистване на пътя. Общо по трите направления извън града работеха 54 машини и движението не бе спирано.
Около 14.15 румънски тир препречи пътя до колоните на самия Дунав мост. Шофьорът платил таксите и тръгнал, но забуксувал и се завъртял. Мощен трактор го изтегли в 16 часа, а екип на ДАИ му наложи глоба за износени гуми. Заради този инцидент опашката от тежки камиони преди граничния пункт, която вчера се бе стопила до 300 автомобила, набъбна до 500.
Митничари и граничари действат бързо за обработка на документите, но такива недобросъвестни шофьори създават пречки, коментираха от Гранична полиция. Предната вечер на пункта са обработени общо 500 тира.
Друг снежен инцидент се размина без такива последствия. В нощта срещу сряда русенско „Деу“ с двама мъже в него закъсало в пряспа по пътя Мартен-Николово. След подаден сигнал за помощ на тел.112 в единайсет без десет противопожарен автомобил на Втора пожарна отишъл на място, но се оказало, че колата няма скоба за теглене и шестчленният екипаж я изнесъл на пътя на ръце.