В трагикомична ситуация изпаднали екипите на пожарната, Второ РПУ и на Спешна помощ, повикани да спасяват човек, който лежал на тераса без парапет на десетия етаж в жилищен блок.
В четвъртък в 19.35 часа на тел.112 се получил сигнал за опасно висящ човек от необезопасена тераса на 10 етаж в бл.“Комаров“ на ул.“Петрохан“. Към адреса веднага се отправили екипи на пожарната с автомеханична стълба, патрулка и линейка. На място униформените забелязали, че едната ръка на човека виси от плочата на балкона. След като се качили в апартамента и влезли през отворената врата, спасителите установили, че в него се извършва основен ремонт, а на терасата върху чердже спи мъж в работни дрехи. Щом го разбудили, мъжът казал на руски език „Братушка, давай выпием виски“ и тръгнал към стаята да вземе бутилката. По пътя обаче се олюлял и се проснал на пода в хола. С доста усилия полицаите установили, че руснакът е един от майсторите, ремонтиращи жилището, но след края на работния ден се напил до несвяст и загубил инстинкта си за самосъхранение легнал да поспи на чист въздух на терасата без челна стена.
След като се убедили, че братушката страда само от алкохолно замайване на главата, екипите затворили здраво вратата към опасната тераса и го оставили да си допие уискито.