Условни присъди получиха трима упорити грабители, които с пистолет в ръка заплашвали жертвите си. Оръжието се оказало газово, но внесло паника и сериозен стрес у нападнатите хора.
Двамата ученици Виктор Георгиев и Кристиян Стефанов, които по време на трите грабежа и кражбата, са били непълнолетни, се разминаха с по 3 години условно наказание и 3 години изпитателен срок. 20-годишният Рейнас Радославов също получи 3 години условно, но с 5-годишен изпитателен срок, а помагачът им при един от грабежите Мердат Неджибов, на 21 години, се сдоби с 2 години условно и 4 години изпитателен срок. Присъдите са окончателни, след като четиримата направиха пълни самопризнания и сключиха споразумения с прокуратурата.
И трите грабежа на невръстните и досега неосъждани престъпници не успели, но пък уплашили до смърт набелязаните жертви. Единствената плячка паднала от фитнес клуб на ул.“Цар Асен“, откъдето подрастващите екшън герои отмъкнали метална каса с пари. Ударът на стойност 3000 лева обаче бързо бил разкрит и собственикът на спортната зала получил обратно парите си.
Четиримата младежи направиха пълни самопризнания за стореното и вероятно това е една от причините, заради които правораздаването бе благосклонно към тях. Съдът обърна внимание, че прокуратурата е била толерантна, имайки предвид насилието и упоритостта в престъпленията им и посочи, че всяко следващо погазване на закона почти сигурно ще ги вкарва в затвора.
Рейнас, Виктор и Кристиян се екипирали с маски и ръкавици от аптеката плюс газов пистолет. Първият им набег бил рано сутринта в хранителен магазин на ул.“Борисова“, където атакували близо 80-годишен дядо зад щанда. Възрастният мъж обаче не само не се стреснал от искането им да даде парите, а и хванал лопата, за да им тегли един бой. Нападателите все пак се окопитили, пистолетът гръмнал и одраскал по бузата решителния продавач, а крадците благоразумно избягали.
Следващата им клопка била заложена на 2 февруари около 7.30 часа сутринта край училище „Братя Миладинови“. Там тримата набройкали 60-годишна жена, разпределили ролите си и иначе крехкият Кристиян започнал яростно да дърпа от нея чанта с покупки, пари и лични вещи, но групата пак ударила на камък.
На фокуса при третия им опит попаднал як младеж от Сливо поле със забележителен златен ланец. Бижуто привлякло вниманието им и отпрашили с кола към градчето, където причакали жертвата пред дома му. На помощ им се притекъл четвъртият в групата Мердат. След като тръгнали срещу набелязания собственик на ланеца, той побегнал, но се спънал, паднал и последвала борба, юмруци и стрелба. А накрая се оказало, че всичко е било напразно - нападнатият не носи ланеца и опитът за грабеж пропаднал.
За удара на фитнес залата на 17 януари тримата използвали  факта, че познават помещенията. Оставили отворено прозорчето на тоалетната и през нощта се промъкнали в спортния клуб. 
До последно Виктор, Рейнас и Кристиян бяха задържани в следствения арест, където прекараха няколко месеца. След като направиха пълни самопризнания, бяха освободени. Мердат, който бе под парична гаранция от 1000 лева, също вече е без мярка за неотклонение. Данните по делото сочат, че никой от младежите няма финансови затруднения, нито предишни криминални регистрации. Защо им е хрумнала идеята изведнъж да влязат в ролята на гангстери само те си знаят, предстои да се види дали престоят им в ареста ги е излекувал от тези мераци,.