След няколко месеца изясняване на отговорността и прехвърляне на топката Община Русе се нагърби с ремонтните дейности по възстановяване и укрепване на пропадналата пътна настилка и образувалата се огромна дупка в района на кръговото преди Дунав мост. Общинските служители започнаха от вчера да укрепват трапа и тротоара. Това наложи едната лента за движение в натоварения участък да бъде затворена, което сериозно затрудни движението и се образуваха километрични опашки от автомобили и тирове. 
Пътната настилка в района пропадна преди няколко месеца, като бе установено, че причината е водният колектор, който минава под пътя. Агенция „Пътна инфраструктура“ е собственик на пътя, но пътният участък се поддържа от Общината. Последваха експертни комисии, становище от регионалното министерство и куп други формалности, но без да се предприемат конкретни мерки. 
Това е задължение на АПИ, но кметът Пламен Стоилов каза, че сме чакали достатъчно и ние ще направим ремонта, който включва изкопни работи, дренажи, камък, асфалтиране, каза за „Утро“ шефът на общинското предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов. Той допълни, че се надяват сумата за ремонта да бъде възстановена.