Изложби, кинопрожекции и арт работилнички ще оживят центъра на Русе от 26 юни до 3 юли. Тогава ще се състоят събитията от екопроекта на посолството на Германия в София „ЗАедноБЪДЕЩЕ“, който гостува в Русе при партньорството на Общината и е включен във фестивала за градска култура „Аз, Градът“. 
От 26 юни пред операта ще бъде подредена изложбата „Климат? Промени. Знание! Актуални новини от света на науката за климата“. Пак на 26 юни от 18 ч в Дом Канети на ул.“Славянска“ 12 съвместно с дружество „Елиас Канети“ ще бъде открита мултимедийна изложба „Околна среда между конфликт и сътрудничество“. Експозицията ще бъде отворена с вход свободен в събота от 11 до 17 ч и от понеделник до петък идната седмица от 16 до 19 ч.
В Дом Канети на 26 юни от 19 ч е безплатната прожекция на документалния филм Taste the Waste на германския режисьор Валентин Турн за мащабите на ежедневно изхвърляната годна за употреба храна. 
В събота между 10.30 и 13 ч пред Доходно здание ще бъдат отворени ателиета, в които малки и големи ще изработват екоранички и торбички и ще научат повече за разумното потребление на хранителните продукти. 
Финалът е 2 юли от 18 ч в Дом Канети с прожекцията на комедията „През юли“ - перипетиите на едно пътуване през Югоизточна Европа и лятна любовна история.