С три обвинения за блудство Окръжният съд вкара за постоянно в ареста Николай Г. Ако бъде признат за извършител на тежките умишлени престъпления срещу три деца, младият мъж може да получи от 5 до 20 години затвор.
С мотива, че Николай е вършил развратът дълго време, а пострадалите от гнусните му действия са малолетни, които изпитват силен страх от него, прокуратурата поиска мъжът да бъде задържан постоянно в ареста. Държавното обвинение сметна, че ако бъде пуснат в по-лека мярка за неотклонение, той може да окаже натиск върху жертвите си и те да променят показанията си. Освен това срещу него има и дело за грабеж, по което предстои да чуе присъдата си.
„Няма доказателства, а само обвинения. Поводът за тях е стара вражда между два рода. Тя е започнала, когато миналата година Николай е искал да спази етническите си обичаи и да се ожени за момичето, което е едно от пострадалите. Бащата на девойката обаче отказал и дори я завел на медицински преглед, за да се установи дали върху нея е оказвано сексуално насилие. От тогава е минала повече от 1 година без никакво обвинение“, заяви служебният адвокат на Николай и поиска той да бъде освободен от ареста в мярка за неотклонение парична гаранция. Защитникът поясни, че и другите две деца, за които се твърди, че са жертви на блудствени действия, са от рода на момичето, с което вероятно се усъмни в „натопяването“ на своя клиент.
Самият Николай потвърди, че между двата клана има конфликт и вероятно това е причината да му бъдат повдигнати обвиненията. Беше поискано дори чичо му да свидетелства за враждата между родовете, но съдът не го допусна до разпит. Николай заяви още, че има постоянен адрес, където винаги органите на реда могат да го открият, а и обясни, че не се смята за виновен. Освен това поясни, че е върнал отмъкнатия със сила телефон, за който има обвинение в грабеж.
Въпреки това състав на Русенския окръжен съд сметна, че има опасност Николай да извърши друго престъпление или да се укрие с цел да избяга от носенето на наказателна отговорност, затова го вкара за постоянно под ключ в ареста. Мярката за неотклонение може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.