Вина от 12 дунавски региона ще бъдат представени във второто издание на международното Дунавско винарско изложение „Blue&Wine Expo 2015“, което ще бъде открито утре в 13 часа в Доходно здание.
Изложението има за цел да популяризира винения туризъм в Дунавския регион. България ще бъде представена от три винарски региона - Видин/Белоградчик, Плевен/Велико Търново и Русе. Останалите девет региона са от Хърватия (Илок и Бараня), Сърбия (Фрушка гора, Южен Банат, Неготин и Моравски региони) и Румъния (региони Добруджа, Мунтения/Олтения и Дунавски тераси). Освен дегустация на подбрани вина „Blue&Wine Expo 2015“ ще предложи на посетителите възможността да се запознаят с кулинарните традиции в Дунавския регион, тъй като русенският Клуб на професионалните готвачи ще има собствен щанд. Ще заработи и тематично „винено“ арт ателие.
„Blue&Wine Expo 2015“ се реализира в рамките на международен проект „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното“. С организирането ме са натоварени Община Русе и Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“, на които съдействат Дунавският компетентен център в Белград и Контактният център „Дестинация Дунав“.