Футболистите на „Дунав“ загубиха с 2:4 първата си контролна среща като гости на „Берое“. Да кажем веднага - резултатът заблуждава, защото съотношението на силите далеч не беше в съотношение 2:1. Русенските момчета обаче като че ли изпатиха заради излишния си респект към участника в Лига Европа, който ще играе след седмица стартовия си мач срещу литовския „Атлантас“. Освен това беройци са твърде напред с подготовката, докато нашите са на тренировки от няколко дни.  
Първите два гола паднаха след детински грешки в защита. Спас Делев центрира в 12-а минута от корнер и оставеният сам в сърцето на отбраната Елиаш подложи глава за 0:1. 3 минути по-късно историята се повтори като под индиго - този път Милисавлевич хвърли балон от ъглов удар и Елиаш пак надхитри защитата след удар с глава - 0:2.
След средата на полувремето дунавци заиграха съвсем равностойно и стигнаха до своите положения - Раденцов и Атанасов стреляха в рамките на минутка да два пъти от фаул, но топката се отби от стената. После пък Будинов бе изведен от Диян Димов сам срещу вратаря, ала топката профуча над гредата. 
И когато не се виждаше как „Берое“ може да вкара гол от игра, се стигна до 0:3. Милисавлевич тръгна по десния фланг, смени посоката с финтове на няколко пъти и изведнъж копна меко и с фалц топката зад защитата. Десният бек Парнаров увисна и Мапуку се разписа с удар от три-четири метра. Отново с глава! Секунди по-късно „Дунав“ отвърна с чудесна атака, Будинов напредна фронтално, но изстрелът му прати топката в ръцете на Макенджиев. 
След почивката старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев прати на терена един куп свежи и жадни за изява смени, докато изборът на колегата му Веско Великов бе ограничен. И все пак „Дунав“ можеше да върне гол след удар на Будинов с глава.
До 0:4 се стигна след нелепо разиграване в половината на „Берое“. Изгубената топка бе пратена веднага към Станислав Костов, който, останал без сериозна съпротива срещу вратаря, стреля в долния десен ъгъл. 
„Дунав“ върна два гола на бърза ръка. В 88-а минута Будинов поде атака през центъра, подаде надясно, последва пас към Динко Станчев, който с шут около дузпата направи 1:4. Секунди преди края Мирослав Будинов направи за смях вратаря Илко Пиргов. Централният нападател стреля страховито от фаул от около 23 метра, топката се отби в напречната греда и тупна зад голлинията. Дори част от зрителите на стадион „Локомотив“ аплодираха това невероятно изпълнение. 
Изводите от контролата ще бъдат направени от старши треньора Веселин Великов, но и с просто око се видяха слабости в защитата. Логично е - все пак Михаил Милчев и Петър Патев записаха първия си мач като двойка централни защитници. Дошлият от „Хасково“ Деян Лозев започна като титуляр, но бе някак притеснен и в дълги периоди остана изолиран от играта. Вратарят Радосвет Христов пък бе колеблив и плах при високите топки. Може би ще трябва да се търси и още един разиграващ халф.  
По-важното е, че „Дунав“ игра футбол срещу вицешампиона на България. На този етап от развитието на отбора това не е никак малко.
„Берое“: Макенджиев, Василев, Иванов, Зафиров, Пенев, Джоман, Елиаш, Божилов, Делев, Милисавлевич, Мапуку / Пиргов, Аяс, Зехиров, Филипов, Огнянов, Трифкович, Андонов, Личев, Ахмед/.
„Дунав“: Христов, Парнаров, Патев, Атанасов, Милчев, Д.Димов, Васев, Раденцов, Будинов, Чакъров, Лозев /Димитров, Читаков, Петков, Колев, Станчев/