Осъжданият неведнъж Милко Сл. се сдоби с поредна присъда, след като още докато лежал в затвора през 2013 година изпращал заплашителни писма до своя позната. 39-годишният мъж чертаел ужасяващи сценарии как ще запали къщата на жената в Тетово и ще я убие.
Причината за тежките закани станал факта, че Милко бил не само затворен зад решетките, но останал и без пари. За състоянието си мъжът с начално образование обвинявал тетовчанката, тъй като тя била приютила жена му.
Заради заплахите Милко си припомни за кратко какво е чувството да си задържан, но малко по-късно съдът го пусна под парична гаранция от 500 лева. 
Той направи пълни самопризнания за стореното от него и реши да се споразумее с прокуратурата за присъдата си. Съдът обаче не одобри първоначалния вариант на наказанието пробация като прецени, че е прекалено леко. Адвокатът на Милко обясни, че той не е припарвал край Тетово, откакто се е сдобил с обвинението. Заканите ръсил в изблик на гняв и вече съжалява за тях. Защитникът обърна внимание, че на плещите на 39-годишния мъж тежи грижата за двете му дъщери, едната от които е епилептичка и за майка му, която е инвалид. 
Така пред съда бе представен втори вариант на споразумение, което отново предвижда наказание пробация, но с по-тежки мерки. Милко получи забрана през следващите 3 години да посещава къщата в Тетово, на чиято собственичка се е заканил. Безработният мъж ще трябва да полага общественополезен труд по 250 часа годишно за три поредни години. За същия период той ще трябва да се подписва два пъти седмично в пробационната служба, както и да се среща с инспектор. Това наказание бе одобрено от съда и не може да се обжалва.