Четири конфликтни кръстовища в квартал „Чародейка“ ще бъдат реконструирани до края на годината. Така пешеходците, които сега преминават изключително трудно през тях, ще могат да се придвижват значително по-лесно и най-важното - по-сигурно.
В кръгово движения ще се превърне обръщалото на автобусите. Същото се отнася и за кръстовищата „Васил Левски“-“Филип Станиславов“, „Шипка“-“Филип Станиславов“ и това до гробищен парк „Чародейка“, като последните две ще имат затревени островчета в средата. Това съобщи шефът на общинския транспортен отдел Искра Антонова на вчерашното заседание на областната комисия по безопасност на движението.   
Три участъка в областта са най-проблемни според анализа на Областното пътно управление, цитиран от главния експерт Махмуд Мехмедов. Това са районът около разклона за Пиргово, кръговото кръстовище край Бяла, където пътните знаци са повредени и трябва да се подменят. Третата проблемна точка е кръстовището до „Джъмбо“, което е изключително трудно за преодоляване от излизащите от страната на магазина автомобили и трябва да се реконструира.
От началото на годината до момента са направени доста неща за подобряване безопасността на движението по пътищата, беше един от изводите в отчета на комисията. 
Тук председателят на БЧК д-р Руденко Йорданов опонира, че необходимите мерки за намаляване на транспортния травматизъм явно все още не са взети, защото убитите и ранените на пътя постоянно се увеличават.
Картината със статистически данни допълни инспектор Стилиян Станев. От началото на годината са заловени 117 пияни шофьори, направени са и стотици снимки с мобилни и стационарни камери за нарушения и водачите ще бъдат санкционирани.