Четири катастрофи с четирима леко ранени станаха в неделя по време на проливния дъжд. В едната от тях водачът е бил с алкохол, останал в организма му от предната вечер.
Поредицата от удари започва в 6 часа сутринта. На ул.“Алеи Възраждане“ 21-годишен шофьор на „Нисан Алмера“ не успява да вземе десен завой и се блъска в дърво. Пътничката до него получава контузия на дясно ходило, но си тръгва от болницата по желание, преди да й направят снимка на рентген. Дрегерът показва, че водачът е с 0.63 промила алкохол.
Следобед на левия завой след разклона за Пиргово в посока Русе станават два пътни инцидента. В 17.40 часа 38-годишен водач на „Ауди А4“ навлиза с голяма скорост в завоя, напуска платното, охлузва колата в мантинелата и се обръща по таван до жп линията. Шофьорът успява да се измъкне през прозореца на дясната врата с натъртвания по главата и тялото. Пожарникари обезопасяват колата. Пет минути по-късно на същото място „Фолксваген Джета“ се блъска в движещ се пред него „Фолксваген Пасат“, чийто водач намалява скоростта заради обърното ауди. От удара леко пострадва 14-годишно дете, което се вози на задната седалка. След преглед в болницта двамата леко ранени са освободени.
Два часа по-късно джип БМВ с румънска регистрация се е забива в „тортата“ на кръговото край Бяла. Водачът слиза по надолнището с голяма скорост, подхлъзва се на десния завой, тръгва наляво, удря се в насипа и се след това спира в стъб за осветление. Пътничката до него е леко ранена.