Стилизирана арт врата отвориха към река Дунав ученици от Националното училище по изкуствата, които проведоха нова атрактивна акция в почивните дни. Поредният уъркшоп за ландарт - изкуство сред природата, отново бе съвместна проява на специалността „Изобразително изкуство“ в училището и Центъра за неформално образование АЛОС. Резултат от първата акция са светещите риби, които впечатляват русенци и гостите на града, преминаващи покрай Доходното здание. 
В двата дни на този уъркшоп осмокласниците твориха от естествени материали - малки и големи камъни, дърво, листа, клонки. Темата беше „Там, край реката“, а от нея се родиха причудливи творби - на пътя към дървената врата на самия бряг се издига грамаден дървен стол, а встрани погледите спират интригуващи композиции от камъчета, клонки и листа. 
Реализацията е част от учебно-творческата практика на учениците в рамките на образователната платформа за съвременно изкуство „Паралелни стъпки, паралелни пространства“, обясниха от Училището по изкуствата. Те припомниха, че и двата уъркшопа са посветени на 55-ата му годишнина, под знака на която преминава цялата година.