Съденият за четвърти път Нури Нури не е прал пари, а просто ги е укрил. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Велико Търново, след като делото бе върнато от върховните съдии за ново разглеждане.
Поводът за повторна проверка на присъдата бе именно видът на престъплението, което Нури е извършил, след като неговият другар по съдба Димо задигнал 8200 лева от дома на 70-годишен болен пенсионер. А след забележката на Върховния касационен съд апелативните магистрати преквалифицираха деянието. Присъдата на Нури обаче се запази същата, каквато апелативните съдии постановиха. Те намалиха 4-те години затвор, с които Окръжният съд в Русе наказа през ноември 2013 година израсналият по домове подсъдим и така той ще лежи година и половина в затвора. Решението може да се обжалва.
По същия казус Димо вече се сдоби с влязла в сила присъда от 4 години затвор.
Димо и Нури били приятели от ученици. На 30 юли 2012 година Димо откраднал 8267 лева и долари като самият той дори не знаел колко голям е ударът му, тъй като не преброил банкнотите. До солидната кражба се стигнало, след като 30-годишният мъж с 9 присъди търсел незаключен апартамент в предварително набелязан вход в кв.“Възраждане“. Открил подходящо жилище и дори изключил от контакта шумния хладилник, за да чуе, ако някой доближи. След удара започнал купон по казина и дискотеки. Нури споделил с внезапно замогналия си приятел, че си мечтае за „Фолксваген Голф“ и на следващия ден Димо му го купил. Пазарували още телефони, СД-плейър и друга техника. Сметките показали, че двамата изхарчили 3778 лева. За себе си Димо купил лабрадор, аксесоари и храна за кучето. Когато обаче се чуло, че Димо е издирван от полицията, оставил около 3722 лева на Нури. Това е и сумата, която завърза юридически спор обект на престъпление ли са тези пари.