Шофьор от Русе, засечен преди около година от полицейските власти във Виена да кара дрогиран, имал две възможности да изкупи греха си - да плати 800 евро глоба или да изкара 7 дни задържан в ареста. 
Книжката му била взета за 1 месец, а през това време нарушителят трябвало задължително да мине през медицинско изследване и допълнително обучение в Австрия в срок от 2 седмици. Той обаче, по типично нашенски, помислил, че законите са за това, за да се нарушават, и въобще не се съобразил с разпорежданията. Но не му се разминало - шофьорската му книжка била обявена за невалидна на територията на Австрия и той нямало как да седне зад волана. 
Това докарало желание у мъжа не да се поправи, а да продължи с опитите да прецака системата. Върнал се в България и в края на октомври миналата година декларирал пред русенския КАТ, че си е изгубил книжката в Австрия, и поискал да му се извади дубликат. Тарикатлъкът бил засечен, а за неверните данни в декларацията мъжът бе изправен пред състав на Русенския районен съд. Така той се сдоби с 1000 лева глоба. Решението може да се обжалва.