Рокери от България и Румъния се събраха на национален мотосъбор в Русе, организиран от русенския клуб „The Thunders“. Тази година той бе посветен на загиналия нелепо на пътя русенски рокер Ивайло Андреев. На 19 юли миналата година Иво и негови колеги отиваха с моторите си на събор в Южна България. По пътя Русе-Велико Търново, около Пейчиново, срещу Иво внезапно излязоха два тира, които се изпреварваха по пътя. В опита си да избегне удара, той навлезе в банкета, унесе се, преобърна се и издъхна на място. „Направихме тазгодишния събор точно месец, преди да се навърши 1 години от смъртта на нашия съратник, и почетохме паметта му с рокерско шоу“, каза вчера пред „Утро“ Лъчезар Панов от „The Thunders“.
Точно в 12 часа в събота близо 100 рокери преминаха с мощен рев по големите улици и булеварди в Русе с дву, три и четириколесните си машини. Така колоната стигна до бензиностанцията на „Петрол“ след „Метро“, където движението бе спряно от полиция на разстояние от 400 метра в посока изхода на Русе. По това трасе рокерите показаха завидни умения в управлението на мощните мотори, разделени на шест категории: скутери, до 125, 600, 900, 1000 кубика и 1000-кубикови мотори с нитро система, която ги прави свръхмощни.
След това се оттеглиха на поляната до къмпинга под хижа „Приста“, където се проведе Мото рок фестът, който бе открит от кмета Пламен Стоилов. Там имаше много игри, награди и, разбира се, бира и рок. За настроението на рокерите се погрижиха една румънска рок група и българската „Черноризец“.