Служебният „Мерцедес Е 320“, производство 2007 година, на кмета на Иваново Георги Миланов изгоря напълно в пожар пред къщата му в Щръклево, където той живее. 
Сигнал за пламъците e получен в дежурната на РПУ-Две могили чрез тел.112 в събота в 4.10 часа. За гасене на пожара са изпратени огнеборци от Първа противопожарна служба. През това време обаче пламъците са се извили на височина 5 метра и са унищожили мерцедеса. От силния огън са пострадали и кабелите, които минават над улицата, изгорели са и клони на дървото, където е била паркирана колата. 
На местопроизшествието е изпратена дежурна оперативна група. От извършения оглед криминалистите са стигнали до извода, че пожарът е тръгнал от вътрешността на купето, като вероятно шофьорската врата е била отключена, а седалката - залята със запалителна течност. Работи се и по версия за техническа неизправност в двигателя, но това е по-малко вероятно, тъй като колата е на осем години и половина. 
По случая е заведено досъдебно производство, причините и обстоятелствата за възникване на пожара се изясняват.
Георги Миланов е имал гости до 3.30 часа призори и компанията била на маса на двора. Дотогава никой от присъстващите не чул нищо подозрително да се случва на улицата. След като изпратил гостите си, кметът си легнал и тогава лумнал пожарът. Предполага се, че подпалвачът е изчакал всичко да утихне и след това е пристъпил към пъкления си план.
„Нямам врагове в това село, защото живея тук от много години, а й бях негов кмет. Не искам и да политизирам инцидента, тъй като направих много за различни обекти в селата на общината по европейски проекти“, каза вчера за „Утро“ Георги Миланов. По думите му последният обект, който се ремонтира в момента, е библиотеката в Щръклево. Тя е реновирана изцяло отвътре, керемидите на покрива са сменени и в момента сградата се санира отвън. Пространството в центъра на селото между нея и кметството е с две модерни повдигнати пешеходни пътеки, които принуждават шофьорите да намалят скоростта. „Не виждам кой от Щръклево може да ми вдигне мерника дотолкова, че да запали служебната ми кола, която не за първи път е паркирана пред къщата ми“, каза още кметът Миланов и допълни, че се надява полицията да си свърши работата и ако действително в пожара има умисъл, да залови злосторника.