Футболният тим на „Дунав“ със състезатели, родени през 2002 година, се класира четвърти на международния турнир в „Албена“. Възпитаниците на треньора Драгомир Григоров получиха покана за участие буквално часове преди първия мач.
За начало момчетата завършиха 2:2 в своята група срещу „Динамо“ /Букурещ/, после завършиха 1:1 с „Черно море“ /Варна/ и победиха „Лъвчетата“ /София/ с 3:0. На полуфинала младите дунавци отстъпиха обаче със 0:7 срещу „Джунироул“ /Букурещ/. В двубой за трето-четвърто място „Дунав“ отново се срещна с „Динамо“ /Букурещ/, но този път загуби с 0:2.
„Доволен съм от момчетата. Малко се издънихме с това 0:7, но като цяло имаме основата, върху която да работим. Пролича си, че трябва да наблегнем на кондицията. Отборът поотпадна физически накрая“, коментира Григоров пред „Утро“.
Футболистът на „Дунав“ Алберт Силвиев бе избран за най-техничен футболист на турнира.
А от школата на клуба обявиха, че сгледата на 24 юни, на която ще се подбират 5-6 годишни момчета и момичета за подготвителните групи, ще започне в 17 часа на изкуствения терен до залата на комплекс „Дунав“.